Καλώς ήρθατε στο blog του Λουτροχωρίου! Βοηθήστε όλοι σε αυτή την προσπάθεια και διαδώστε το blog του χωριού μας! Στείλτε τις απόψεις, τα νέα σας και κάντε τα σχόλιά σας!

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Επιτυχημένη η πρακτική κατάσβεση πυρκαγιάς στον Πευκώνα Λουτροχωρίου (7-11-2013)

Mε ηλιόλουστο καιρό και καθαρό ορίζοντα έγινε στον πευκώνα Λουτροχωρίου του δήμου Σκύδρας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. προληπτική-εκπαιδευτική πρακτική άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς απο την Πυροσβεστική υπηρεσία Έδεσσας.

Το όχημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας συνόδευσαν δύο πυροσβέστες (οδηγός και χειριστής), οι οποίοι παρουσία των παιδιών του δημοτικού σχολειου Λουτροχωρίου και μελών της εθελοντικής ομάδας του Αθλητικού Εκπολιτιστικού συλλόγου Αριστοτέλης Λουτροχωρίου κατέσβησαν με πλήρη επιτυχία, τεχνητή πυρκαγιά στην άκρη του πευκώνα Λουτροχωρίου.

Στην συνέχεια οι αρμόδιοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του χωριού εκ μέρους της οποίας μίλησε ο κ. Γιώργος Παναγιωτίδης, συμβούλευσαν από κοινού τα παιδιά για το τι ειναι πρόληψη και τι ειναι εθελοντισμός και πως αυτά θα πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη.

Τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες που παροτρύνουν τα νέα τα παιδιά να φροντίζουν και ν΄αγαπούν τη φύση και το περιβάλλον, σε συνδυασμό με την ενημέρωση για τις αξίες της πρόληψης και του εθελοντισμού, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ασφαλώς αποτελούν το εφαλτήριο για την δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. Εύγε στους πυροσβέστες, τις δασκάλες και την εθελοντική ομάδα του Αριστοτέλη! Και μπράβο στα παιδιά για το ζήλος και την υπομονή που έδειξαν για μάθηση.

Ακολουθεί πλούσιο οπτικό ρεπορτάζ με 10 φωτογραφίες και 3 βιντεο, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω...